Ciao Túra 2.0 okt.10 vagy 11
- Szasza
- Kapcsolat:
Re: Ciao Túra 2.0 okt.10 vagy 11
Én nem,Gábor egyszer meghajtotta.Enyém jobban ment felfelé is ,DE nekem már az újfajta kipufogó volt rajta!!
- Szasza
- Kapcsolat:
Akkor itten a képek:
Magányosan várva a Duna Plaza előtt

Már jönnek a Többiek

Mellényezünk

Kompra várva

Komp kifizetése

Nekünk csak 550ft,mert ezek csak biciklik

Kompon

Első megálló,Visegrád.10.30 perckor már itt voltunk,12.00-kor nyitott a hely,ugyhogy eldöntöttük,hogy elmegyünk Esztergombe,ami innen csak 23km-re van

Mária Valéria híd

Esztergomi Bazilika

Vissza Visegrádra,és evés.Kicsit hiányoltuk a pörköltet,de azért talált mindenki magának valót.

Gépek(Zoli itt különcködött és arrébb állt meg
)

A nagy kár mely Höbit érte,eltört a kilóméteróra meghajtó pöcöck,itt a hült helye

Fel a "hegyre",ez itt a legmagasabb pont,innen már csak lefelé!!

Aki nem jött,Csokinyúl!
Magányosan várva a Duna Plaza előtt
Már jönnek a Többiek
Mellényezünk

Kompra várva

Komp kifizetése
Nekünk csak 550ft,mert ezek csak biciklik
Kompon
Első megálló,Visegrád.10.30 perckor már itt voltunk,12.00-kor nyitott a hely,ugyhogy eldöntöttük,hogy elmegyünk Esztergombe,ami innen csak 23km-re van

Mária Valéria híd
Esztergomi Bazilika
Vissza Visegrádra,és evés.Kicsit hiányoltuk a pörköltet,de azért talált mindenki magának valót.
Gépek(Zoli itt különcködött és arrébb állt meg

A nagy kár mely Höbit érte,eltört a kilóméteróra meghajtó pöcöck,itt a hült helye
Fel a "hegyre",ez itt a legmagasabb pont,innen már csak lefelé!!

Aki nem jött,Csokinyúl!
- Szasza
- Kapcsolat:
Tele tankkal indultam és 90km megtétele után 1.7 literrel,tele tankoltam a gépet.Gondoltam arra a maradék 10km-re beírom az 1dl-es fogyasztást.
Eleinte gondolkodtunk, hogy az ilyen tömegben motorozáshoz kell-e rendőri felvezetés?
Végül nem kellett.
Nem mondom, hogy gatyarohasztó meleg volt, de se eső, se szél, csak borongós öszi búvalbaszott átlag időjárás. Elég szomorú, hogy összesen két és fél ciao meg egy egyáltalán nem ciao, de legalább Piaggio volt jelen, szóval a csapatképhez nem kellett panorámafotót készíteni.
Ahogy az adminisztrációt nézem, nincs szégyenkezni valónk!
Ekkora átlagsebességet akkor sem szoktunk elérni, amikor Vespákkal megyünk. A hatalmas maximum sebességhez viszont meg elég nagy lejtő kellett.
Szasza 1,8-as fogyasztása nem tudom hogy jött ki, de legalább jól hangzik!
Minden esetre elég költséghatékony túra volt, az tény! Vicces volt, amikor 1,7lityit sikerült tankolni a járgányba, úgy, hogy még egy korty ki is fröccsent a végén.
Eleinte mókás, a hegyről lefelé már kicsit félelmetes látvány volt az első kerekem, amiben akkora nyolcas van, hogy alig fér el a villában. A hátsó kereket szerencsére nem látom.
A motorok egyébként vígan teljesítették a távot hegyen-völgyön!
Szaszának ugyan a végére eltűnt az alapjárat, viszont annál szebbeket durrantgatott a kipufogó amikor elindult.
Nálam meg elcsesződött a kmóra, így én nem tudok ilyen pontos adatokkal szolgálni mint Wilike!
Szóval jó volt! Tavasszal irány a Kékes! Megmutatjuk a Babettásoknak! Persze addig még kell a gépre egy nyomatékcső!

Végül nem kellett.
Nem mondom, hogy gatyarohasztó meleg volt, de se eső, se szél, csak borongós öszi búvalbaszott átlag időjárás. Elég szomorú, hogy összesen két és fél ciao meg egy egyáltalán nem ciao, de legalább Piaggio volt jelen, szóval a csapatképhez nem kellett panorámafotót készíteni.
Ahogy az adminisztrációt nézem, nincs szégyenkezni valónk!

Szasza 1,8-as fogyasztása nem tudom hogy jött ki, de legalább jól hangzik!

Minden esetre elég költséghatékony túra volt, az tény! Vicces volt, amikor 1,7lityit sikerült tankolni a járgányba, úgy, hogy még egy korty ki is fröccsent a végén.

Eleinte mókás, a hegyről lefelé már kicsit félelmetes látvány volt az első kerekem, amiben akkora nyolcas van, hogy alig fér el a villában. A hátsó kereket szerencsére nem látom.

A motorok egyébként vígan teljesítették a távot hegyen-völgyön!
Szaszának ugyan a végére eltűnt az alapjárat, viszont annál szebbeket durrantgatott a kipufogó amikor elindult.

Nálam meg elcsesződött a kmóra, így én nem tudok ilyen pontos adatokkal szolgálni mint Wilike!
Szóval jó volt! Tavasszal irány a Kékes! Megmutatjuk a Babettásoknak! Persze addig még kell a gépre egy nyomatékcső!

- Wilike
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Nagyon jó volt, bár kicsit elsiettük ezt a dolgot, mert hó, jég és fagy még nem volt!
Viszont most már tisztán átérzem a téli hibernációból felmelegedni próbáló sündisznók minden problémáját! 
Az eredeti tervet még túl is teljesítettük, mert felszáguldoztunk egészen Esztergomig, és még átkukkantottunk Szlovákiába is a párkányi hídon oda vissza feltartva a bevásárlóforgalmat.
Aztán vissza Visegrádra egy kellemes kis táplálkozóhelyre, amit Szasza ismert. Végül pedig a hegyi szakaszon döntögettük a gépeket ezerrel! 
Csoportképeket majd Szasza és Zoli felteszi (remélem) majd ha sikerül előhívni őket a kütyüik memóriájából. Én csak itthon álltam neki megörökíteni a "fekete doboz" által rögzített összesítő adatokat:
A megtett teljes úthossz:
Az átlagsebesség: 
Max sebesség:
A száguldással a nyeregben eltöltött idő: 
Hőmérséklet az érkezéskor: (ennél inkább csak hidegebbek voltak)

Az eredeti tervet még túl is teljesítettük, mert felszáguldoztunk egészen Esztergomig, és még átkukkantottunk Szlovákiába is a párkányi hídon oda vissza feltartva a bevásárlóforgalmat.

Csoportképeket majd Szasza és Zoli felteszi (remélem) majd ha sikerül előhívni őket a kütyüik memóriájából. Én csak itthon álltam neki megörökíteni a "fekete doboz" által rögzített összesítő adatokat:
A megtett teljes úthossz:

Max sebesség:

Hőmérséklet az érkezéskor: (ennél inkább csak hidegebbek voltak)

Ne légy szerény, nem vagy te olyan nagy ember! 
(Golda Meir)

(Golda Meir)
- VolksrodZoli
Azért egy ennyire gazdaságos jármű nincs még egy. Alapjáraton gyakorlatilag nem fogyasztott semmit. (korabeli Piaggio start-stop rendszer)
Ape TM 703V, Ape P50 TL3T, Vespa PK50 XL Elestart Plurimatic, Vespa PK50 N Automatica
- Szasza
- Kapcsolat:
Nekem 1.8L fogyasztás jött ki,és én bowden nyúlást tapasztaltam az első féknél 

- VolksrodZoli
Éljenek a NEM csokinyulak! Mennyire nagyon jó volt. Időjárás hűvös de száraz. Bázistól bázisig 166,7Km (meg amit a kompon, de ott a motorok nem mozogtak), 4.4L benzin, 80ml keverék olaj. Fogyasztás 2,6l/100Km, gumi kopás nem releváns.
Ape TM 703V, Ape P50 TL3T, Vespa PK50 XL Elestart Plurimatic, Vespa PK50 N Automatica
- maxx
- Adminisztrátor
Jó időt kívánok nektek, vagy legalább kevés esőt! 
Éljenek a csokinyulak!!!

Éljenek a csokinyulak!!!
Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...
Jó utat, lélekben veletek megyek. Majd jelentkezem ha úgy végzem.
PK50 FL 90 '; ET4 125 98 ';GTS250; Px200, 99'
Húha!
Felpörgtek az események!
Töredelmesen bevallom, én csak annyit készültem az útra, hogy egy bottal lepiszkáltam a pókhálókat a gépről, meg felpumpáltam, mert tök lapos volt a gumi.
Lemosni direkt nem akarom, mert akkor tutira esni fog. Mivel szépen beindult, nem akarom piszkálni, menni fog és kész!
Olajat, gyertyát, mellényt viszek, meg egy kis zsebpénzt.
Nem kell pánikolni! Legfeljebb este megyek még egy kört a dögszállítóval, és összeszedem az elvérzett vasakat.

Felpörgtek az események!
Töredelmesen bevallom, én csak annyit készültem az útra, hogy egy bottal lepiszkáltam a pókhálókat a gépről, meg felpumpáltam, mert tök lapos volt a gumi.
Lemosni direkt nem akarom, mert akkor tutira esni fog. Mivel szépen beindult, nem akarom piszkálni, menni fog és kész!
Olajat, gyertyát, mellényt viszek, meg egy kis zsebpénzt.
Nem kell pánikolni! Legfeljebb este megyek még egy kört a dögszállítóval, és összeszedem az elvérzett vasakat.

- Szasza
- Kapcsolat:
Ha valakinek van több láthatósági mellénye hozza magával,mert úgyis lesz akinek nem lesz!!!!!!
- Wilike
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Nálam mindig szok' lenni szerszám, még egy kisebb crova készlet is. Egy kisebb lábpumpát egyébként is terveztem pluszban magammal vinni, egy 16 collos belső meg egyébként is mindig van nálam. (Bár a küllős Ciaok 17-esek, ha jól emléxem.) Tömlőjavítóm nincs, mert az mindig elöregszik és még nem vettem újat. Valami Italmondo-s gázbowden is van a'sszem a dobozomban, hogy az mennyire használható, és hogy mennyire jó a mérete, azt még nem próbáltam.
De azért mindenki aki jön, nézze át a gépet, a világítást, a gyújtást, lehetőleg takarítsa ki a karbit, feszítse/cserélje ki a szíjat, huzigálja meg a csavarokat, tegye rendbe a megszakítót, meg a többi kábeleket! Tartalék gyertyát is vágjon zsebre, az nem kér kenyeret! Lehetőleg hozzon magával olajat, vagy kössön föl egy kétliteres pillepalacknyi benzint is a gépre. (Az a "másfél liter százra" sosem volt igaz, pláne nem, ha Visegrádra is felkínozzuk a nyomorultakat)
Láthatósági mellény mindenkinél legyen, segédmotoron, lakott területen kívül kötelező! (És igen ésszerű is, én a városban is mindig viselem.)
A nagyobbik bajom az, hogy tegnap este hazafelé valami igencsak elkezdett csörömpölni az autóm alján a kipufogóval kapcsolatosan. Mindjárt nekiállok, alámászom és megpróbálom megjavítani, mert vasárnap már reggel használnom kéne. Remélem, nincs nagy baj és nem kell emiatt megváltoztatnom a holnapi programomat...
De azért mindenki aki jön, nézze át a gépet, a világítást, a gyújtást, lehetőleg takarítsa ki a karbit, feszítse/cserélje ki a szíjat, huzigálja meg a csavarokat, tegye rendbe a megszakítót, meg a többi kábeleket! Tartalék gyertyát is vágjon zsebre, az nem kér kenyeret! Lehetőleg hozzon magával olajat, vagy kössön föl egy kétliteres pillepalacknyi benzint is a gépre. (Az a "másfél liter százra" sosem volt igaz, pláne nem, ha Visegrádra is felkínozzuk a nyomorultakat)
Láthatósági mellény mindenkinél legyen, segédmotoron, lakott területen kívül kötelező! (És igen ésszerű is, én a városban is mindig viselem.)
A nagyobbik bajom az, hogy tegnap este hazafelé valami igencsak elkezdett csörömpölni az autóm alján a kipufogóval kapcsolatosan. Mindjárt nekiállok, alámászom és megpróbálom megjavítani, mert vasárnap már reggel használnom kéne. Remélem, nincs nagy baj és nem kell emiatt megváltoztatnom a holnapi programomat...

(Golda Meir)

(Golda Meir)
- Szasza
- Kapcsolat:
Holnap aki jön,hozzon valami eső elleni védelmet,szerszámokat,gyertya,gyertyakulcs,gumijavító készlet,és ha valaki tudna hozzni pumpát,az nagyon jó lenne.gázbowdenje ha van valakinek,hozza magával.
- Wilike
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Hányas faktorú naptejet vigyünk?
http://met.hu/idojaras/elorejelzes/idok ... 51010&no=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://met.hu/idojaras/elorejelzes/idok ... 51010&no=1" onclick="window.open(this.href);return false;
(Golda Meir)

(Golda Meir)
- Vigyori
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Megyek szüretelni hétvégén, ezért sajnos nem bírok megjelenni a túrán 

Ízirájder Öcsém, ízirájder!!! Ennyi!!!
- Wilike
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Csak ne dicsérgess engem, mert még elbízom magam! 

(Golda Meir)

(Golda Meir)
- Wilike
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Akkor marad inkább a variátoros seg-edelem a Si-n! 

(Golda Meir)

(Golda Meir)