VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

Avatar
Jason82
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2012.09.27. 12:41
Tartózkodási hely: Szekszárd

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#26

Hozzászólás Szerző: Jason82 » 2018.07.02. 09:27

Szia Marci!

Köszönöm, hogy a valószínűleg sok elfoglaltságod mellett, ilyen mélységben tájékoztattál a VWD-ről! 8)

Minden jót: GáborAvatar
Don
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2006.08.07. 02:00

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#25

Hozzászólás Szerző: Don » 2018.07.01. 07:36

maxx írta:
2018.06.20. 15:09
Rám vársz Don! Én voltam a hazai vespás társadalom egyetlen képviselője a négy nap alatt. Ünnepélyesen megígérem, hogy még a héten írok egy méltó krónikát. :)
m
Nagyon köszönöm a részletes beszámolót, remélem hogy rajtam kívül másokat is érdekelt. :D


... mert van az úgy, hogy " bizonyos szint fölött már nem megyünk egy bizonyos szint alá! "

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#24

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.29. 13:50

Képek (este sorbarakom)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#23

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.29. 12:08

negyedik nap (vasárnap)

Az előző napi buli után csak nyolc körül ébredtem, addigra Fuxy már a boltot is megjárta és hozzám vágott némi reggelit [hálám érte, kb. az életemet mentette meg]. Összecsomagoltunk mindhárman, rendbe szedtük sorainkat, majd a taxink érkezése után elhúztunk a Vespa Faluba. Úgy volt megbeszélve, hogy a dublini cimbik viszik a sárga PX-et meg a csomagjaimat furgonban + én is azzal megyek közvetlenül a reptérre. Tehát rendet raktam a sátorban, maradék szórólapokat és matricákat elcsomagoltam a bőröndömbe. Ez utóbbi művelet kb. másfél órán keresztül tartott, mert még mindig jöttek jópáran érdeklődni vagy bátorítani, tanácsot adni. A veronai klub testületileg jött, javasolták a regisztrációs pontok számának emelését Zánkára, mert Belfastban csak két ponton lehetett regisztrálni a rendezvényre érkezőknek.
Mindeközben kiderült 12:30-13:00 között indul a dublini konvoj visszafelé és a sárga PX helyét elfoglalta már egy Rally 200. Roisin vállalta, hogy hazavezet vele én meg menjek a kocsival az eredeti terv szerint. Sajnos ekkor derült ki, a PX kulcsa a szálláson maradt, mert Roisin nem vette észre, hogy a szobakulcs karikájával össze voltak fűzve a motor kulcsai, azt meg bedobta a szálloda postaládájába, mert ott úgy kellett visszaadni a kulcsot kijelentkezéskor. Úgyhogy Fuxy meg Roisin mentek vissza kihorgászni a kulcsot, mi meg a nagy csapattal megindultunk hazafelé. Az utunk hosszú volt. Először egy közeli benzinkúton álltunk meg 20 percre tankolni, majd a második pit stop Dundalk főterén volt újra.

fotó az útról

Az időjárás nem volt túl kegyes, a délután nagyobbik felében szemetelt az eső. Dundalkban a főtér mellett beültünk kávézni a "23 seats" nevű kávézóba, ami a helyi, Andiamo Vespa Club törzshelye, az egyik klubtag a tulaj. Kedvesen fogadtak minket és az ellátmány is finom volt, nagyon. Kb 40-50 percet álltunk, beszélgettünk.

fotó a főtéri megállóról

Továbbröppenve már csak Dublin külsőn (Swords) parkoltunk le egy benzinkúton, ahol elbúcsúztunk egymástól. Sofőrömmel rengeteget beszélgettem, mivel kb. 17:30 körül tett ki a reptéren. Egész úton, változatos témákról értekeztünk, Peterrel igazán összebarátkoztunk a hosszú hétvége alatt.
A hazafelé repülő út nem volt izgalmas, a reptéri parkolóban hamar megtaláltam a kocsimat és 1:30 környékén már a saját ágyamban aludhattam. Ahogy én nekik, Fuxyék is visszajeleztek arról, hogy épségben hazaértek.
Szép emlék lesz, érzem! :)


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#22

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.28. 10:41

harmadik nap (szombat)

Éjjel ellopták Belfastot! Ezzel keltettem szobatársaimat, mert a hotel ablakából kinézve nyoma nem volt a városnak, amit egyébként onnan szépen be lehetett látni. Klassz panoráma volt a szállásról a városra, cserében 15 perc motorozással lehetett bejutni a belvárosban lévő Titanic negyedbe. Szóval a változatosság kedvéért sűrű ködszerű massza borította a tájat, még Roisin is arra tippelt, hogy ebből ma nem lesz motorozás. Összeszedtük magunkat és a szemerkélő mistben szereztünk reggelit a közeli SPAR-ból, majd vissza a szállásra reggelizni, onnan taxival a Vespa Faluba nyomultunk. A köd eltűnt, komolykodó fellegek maradtak, az eső lógatta a lábát.
Kiszedtük a motorokat a sátorból, beöltöztünk és irány a H.M.S Caroline hadihajó kikötője, ahonnan a nagy közös gurulás kezdődött. Szokás szerint elöl az országok képviselői, a nemzeti vespa klubok elnökei, mögöttük 2000 vespa szépen felsorakozva. Megindultunk Belfast belvárosán keresztül a közeli Carrikfergus várához. A menet végig nagyon népszerű volt, rengetegen álltak úton-útfélen fényképezni vagy videózni a színes kavalkádot. Mosolygó arcok, ragyogó szemű gyerekek fogadtak mindenütt. Nem volt közömbös a nép.
A helyszínen megérkezve leparkoltunk a vár parkolójába, közvetlenül tengerpartra egy pici kikötő mellé. Beszélgettünk, majd mentünk sorba állni, azaz átvenni az elemózsia csomagunkat, amit egy teherautóról osztogattak. Tojásos-hagymás szendvics vagy sonkás-sajtos volt a választék meg egy 0.5l-es ásványvíz és 1db alma. Aki ezekről lemondott, elcserélhette egy hamburger jegyre, ami a pár lépésre található hambugeres lakókocsiban készült frissen. Közben az idő nagyon szép napsütésbe fordult. Csodáltuk a sokféle járgányt és a helyszínt! Volt színpad is és jó zene.
A vár és környéke tipikus angol, akár a Gyalog Galop egyik jelenete is játszódhatott volna itt! :D
Volt a vár előtt úri dáma lovon egy karámban, hozzá tartozó kosztümös lovászfiúval. Volt két pattantyús egy kisebb ágyúval, a 18. század elejének megfelelő ruházatban. Történeti kiállítás a várban, Custom Vespa és Motor Show a főtéren. A hely sajátságaként megemlíthető a változékony időjárás, a napsütést 40 percen belül egy kiadós nyári zápor követte. Mi bemenekültünk fedél alá, átdumáltuk a húszperces pauzát majd némi parkoló béli motorstírölés után vissza a faluba, elvégre dolog volt a VKM sátrában.
Dél körül már stabilan szép idő volt, kinyitottam a standunkat, a szomszédok még csukva voltak (elvégre mindenki a nagy felvonuláson van elméletileg). Ahogy széthúztam a bejáratot kb. megrohamozták a sátrat, konkrétan pisilni nem volt időm, akkora volt az érdeklődés. Mindenki jönni akar Zánkára, szállás és időjárás érdekelte őket leginkább + a többségnek nem igazán kellett a Balatont bemutatni, mert már van tapasztalatuk vagy korábban utánanéztek (néhányan már szállást is foglaltak 2019-re). Jött egy belfasti hölgy gipszelt kézzel, nyitás előtti napon elesett a motorjával, nagyobb baja nem lett, hát dolgozott tovább - hozzám azért tért be, hogy vigyen szóróanyagot a regisztrációhoz és a Vespa (Titanic) Múzeumba is.
Az Indonézek és a Portugálok 2020-ban tartanak találkozót, már most igényeltek sátrat nálunk, ugyanúgy ahogy a S.I.P. és a Heidenau képviselői is megkerestek ezzel. Szépen fogyott a szóróanyag, vitték a matricákat és az alapinfókat tartalmazó szórólapot. Egyszer csak betoppant Robin Davy a partnerével (VC Köflach 2016-os ralliján haverkodtunk össze), jelezte jönnének Zánkára, hozza a Müncheni Vespás Akrobata csoportját... le voltam nyűgözve. Fél négy körül megjött Levi és Krisztián, akikkel projektcéget alapítunk a zánkai találkozó megvalósítására, hogy megnézzék milyen is egy ilyen rendezvény. Nem is kell mondanom, nagyon tetszett nekik, a gálavacsin megérezték a felfokozott hangulatot, látták a 40-60 év átlagéletkorú tömegeket áramolni az asztalok között, mindenféle relikviákkal csencselni. Csodálatos pillanatok! :)
Mielőtt a gálavacsora miatt 17:30-kor lehúztam volna a redőnyt, minden nehezen szállítható dologtól megszabadultam. A főszervezők, illetve a tevékeny segítőink megkapták a maradék borokat. A magyar fiúkkal indultunk a vacsira. A beengedésre várni kellett negyed órát, de a rendezvénynek otthont adó hatalmas kikötői raktár megfelelő helykínálattal rendelkezett a 2000 vendég számára.
A hangulatot nem részletezném, mert a fogások közötti party a rendezvény sajátja. Aki volt, tudja, hogy mennyire jó és milyen különleges, aki nem volt, meg jöjjön és tapasztalja meg! :P
A fogások finomak voltak, a kiszolgálás is viszonylag gyorsan történt, közben mindíg csinálta a fesztivált valamelyik klub vagy nagyobb csoport. Ment az egymásnak felelgetés, örömzenélés.
A desszert előtt egyszer csak hívott Martin Stift, a világklub elnöke invitált a színpadhoz, mivel jött az elnöki köszöntő beszéd és köszönet a helyi szervező csapatnak, amit a világtalálkozó rendezési staféta átadás követett. Megkaptuk egy üveg szobrocska formájában, hivatalosan az összes részvevő színe előtt. Mielőtt megköszöntem volna ékes ángilus nyelven, Martin megkért magyarul mondjam a köszönetet! Azért még visszakérdeztem, hogy ezt komolyan gondolja-e, erre rá bólintott. Én meg magyarul mondtam köszönetet a lehetőségért és hívtam meg mindenkit Zánkára. :D :D :D

képek + videó linkje

A vacsit követően volt lehetőségem Belfast egyik híres belvárosi pubjában sörözni. Maradék energiáinkkal a The Garrick nevű helyen megismerhettem a helyi MOD és Skinhead vespás köröket. Egy pohár Guinness-t markolva beszélgethettem a legendás szubkultúra büszke tagjaival. Ami nagyon megmaradt bennem ebből az estéből, az a mosoly, jókedv, nyitottság és szeretet. Éjfél után egy nagyon nehezen fogott taxival sikerült hazajutnunk a szállásra. Altatni most sem kellett! :D

folyt. köv.


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#21

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.25. 05:49

második nap (péntek)

Reggel korán keltem, mert volt még sok teendőm a délelőtti közgyűlés (AGM) előtt. Hétre bevettem a legközelebbi TESCO-t és beszereztem telefontöltőt, ollót, pzs-t...stb. Onnan a Titanic Hotel Belfastba robogtam, mivel a "The Boardroom" nevű termük adott helyet az összejövetelnek. A laptopom lemerült, a töltője a Dublinba visszakerült csomagomban volt, a bemutatni kívánt előadásom pedig sehogysem állt. Volt kb. 1,5 órám 9-ig, a kezdésig. Gyakorlatilag ott álltam minden anyag nélkül, ezért egy új előadást kellett kitervelnem. Elővettem hát egy papírt és egy ceruzát, a nemzeti klubok vezetőinek szánt leglényegesebb infókat összeszedtem, papírra vetettem, illetve üzentem haza a rendezvényszervező segítségeimnek, hogy youtube-on tegyék elérhetővé a korábban egyeztetett méretben a május 1-jén a TV székháznál felvett videó vágott verzióját.

ide a videó link jön

Szerencsére időben elkészült és jött a link. Ezzel mutattam be a csapatot, a VKM és a körülötte lévő hazai vespás társadalmat, mint 2019-es szervező és segítő csapatot. Az alábbi második videót rövid vágyfokozónak használtam, hazánk rövid bemutatására.

másik videó link

Ennél beszéltem a Balatonról és a régió adottságairól általánosságban.

Hollay Lóri barátunknak köszönhetően a zánkai partról készült videón be tudtam mutatni kb. milyen is ott nyáron. Persze meg kellett említenem, hogy az anyag egy művészi interpretáció és nem reklámfilmnek készült, mint az azt megelőző.

harmadik videó link

Itt a szállások mennyiségéről-minőségéről, elhelyezkedéséről és a foglalás tervezett módjáról mondtam pár szót. Illetve a rendezvény tervezett kommunikációjáról (csatornák, gyakoriság, jegyek foglalása).

Végül zárszóként, az angolok örömére Hollay Lóri egy másik klippjét prezentáltam. Azt az általatok ismert videót, amin a Fine Joung Cannibals : Goog thing, MOD-os, londoni, vespázós-lambrettázós klippje van összekeverve a mi 2016-os május 1-jei gurulásunkkal. :)

negyedik videó link

Az előadás záróakkordjaként, pedig meghívtam őket Zánkára és átadtam minden AGM részvevőnek egy-egy üveg jó, balatonfüredi olaszrizlinget rajta "sisak design" címkével és a Szabó Peti-féle vespás kisplasztika kupakdísszel. Ilyet:

kép az ajándékról

Összességében nagy siker volt! :D
Mindenki (az egyes országok képviselői - többnyire az országos klubok elnökei) azzal fenyegetett, hogy tényleg eljönnek jövőre Zánkára és hozzák, akit csak bírnak! :)

Az AGM után a maradék cuccot portugál és ír segítséggel sikerült célba juttatni (Dublinból is megjött a retúr csomagom) azaz átvinni a Vespa Faluban lévő VKM sátorba. A sátor a S.I.P. és egy Wiskey gyár standja közé került. Kinyitottam, berendeztem kb. 14:30-ra fogadóképes állapotba került.

kép a működő standról

Közben Fuxy és a menyasszonya jelezték, hogy elindultak Dublinból Belfastba.
Rengetegen jöttek érdeklődni, több százszor elmondtam ugyanazt a szöveget mosolyogva. Sok barát jött, még olyan is volt, hogy kis szünetet kértem és osztrákok álltak a standon, kaliforniai segítséggel hirdették a zánkai VWD-t. Szépen fogyott a csapolt Guiness. Szabó Peti borkupakjait mindenki meg akarta venni, száznál többen tettek rájuk ajánlatot (mármint a maradék háromra, amit dekorációként használtam). Végül zárás előtt, hét körül, befutottak Fuxyék is.

befutó a sátor előtt

Belevetettük magunkat a bulizásba, mert jó zene volt a Faluban. Hiába eredt el az eső és hiába volt hideg, azért 11-ig, amíg ki nem tessékeltek mindenkit, táncoltunk, söröztünk, haverkodtunk mindenkivel. Persze a rossz időjárás miatt, kevesen voltak a faluban és a sör árát is sikerült a belvárosi pubok szintje fölé lőni, egyik sem segített a helyszínen tartani a részvevőket.
Taxival mentünk haza a szállásra, éjfél körül már aludtunk.

folyt. köv.


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#20

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.24. 09:26

első nap (csütörtök)

Reggel fél hét körül keltem, amíg Fuxy előkerült a könyvespolcon talált Modokról szóló könyvet olvastam. Reggeliztünk és beszélgettünk, majd hét körül a menyasszonya, Roisin is előbújt a hálóból. Rövid készülődés után durva széllökések kíséretében hátramentünk az udvarra egy nyugdíjazott lószállító utánfutóhoz, ami a kis család két PX-ének garázsául szolgál. Legurult a sárga, Fuxy büszkén mutatta az újrahúzott űlést (Trojan siskak designnal) és a hozzá tartozó pótkerékvédőt (Trojan felirattal). Tankolás és keréknyomás ellenőrzés: egy közeli kúton tankoltam, aztán átcsapattunk a közeli gyülekezési helyre, amit Baggie (David Bagnall, a Pit Stop Krew vespa club vezetője) adott meg indulási pontnak a belfasti átmotorozáshoz.
A hely egyfajta helyi tanács/rendezvény teremben fullos reggelivel vártak + mindenki kapott a vendéglátóktól egy úti csomagot is, tele enni- és innivalókkal. Ezen a helyen előző este welcome bulit tartottak a korábban jövőknek. Amikor én érkeztem, kicsivel 8 után, még néhányak aludtak a hálózsákjukban, de legtöbben reggeliztek, beszélgettek és készülődtek a kilencre belőtt indulásra. Ott volt egy egész olasz klub, egy német, Aldoék Albániából kiegészülve Karennel és a férjével, akik a VC Mexikót képviselték, Angolok páran és két dublini klub. Szerencsére ezt a konvojt támogatta egy nagy Sprinter, ami a csomagokat vitte és dögszállítónak is bevált. A szél hatalmas volt, percenként változott az időjárás, hol szakadt az eső, hol szikrázóan sütött a nap. Végül 10-kor sikerült elstartolnunk, addigra alábbhagyott a szél és nem esett. (az egész hétvége alatt egyszer sem esett úgy, hogy be kelljen öltöznöm esőoverállba)
A konvoj az első kilométeren szétszakadt, 20 perc alatt derült ki, hogy hol vannak és hol tudunk majd újra összetalálkozni. Dublin északi kijáratánál meglettek a többiek. :D
Az úton sokszor megálltunk, mert vagy szétszakadt a konvoj vagy valaki lerobbant vagy tankolni/enni kellett. Illetve összefutottunk más klubok menetével, ott meg örömködés céljából álltunk. Útvonalunk ez volt: Dublin - Swords - Drogheda - Dundalk - Newry - Lisburn - Belfast. Dundalknál kb. egy órás kávészünetet tartottunk, még a helyi újság is megjelent tudósítani rólunk.

fotó- helyi újság cikke

Én is elszakadtam a PSK csapatától, a belfasti TNR-rel folytattam a túrát, kicsivel hosszabb úton a Titanic negyedig. Az eredetileg 180 km-es út kb. 220-ra sikeredett. A kései indulás és a sok megálló miatt csak fél hat körül értem a Vespa Faluhoz. Onnan nyomban startoltam a szálláshoz, mert vártak már rám. Aztán a szoba elfoglalása után vissza a Faluba regisztrálni. Közben mindkét csomagom a Sprinteren maradt, de megnyugtattak a PSK-s cimbik, náluk van. Regisztráció közben találkoztam a VC Graz titkárával, régi havercsaj, jól eldumálgattunk sorban állás közben. (Két regisztrációs ponton lehetett csak becsekkolni, amit később többen is említettek nekem, hogy kevés volt.) Ezt követően épp csak beestem a nemzeti vespaklubbok elnökeinek rendezett vacsorára, a Titanic Hotel Belfastba. Jó hangulatban, finomakat ettünk-ittunk és szinte mindenki, minden ország képviselője biztosított támogatásáról a 2019-es zánkai világtalálkozóval kapcsolatban. Este 10 körül végeztünk a traccspartival is, aztán indultam be Belfastba megkeresni a csomagomat. Ken Higgins PSK tag várt a szállásuknál és odaadta a hátizsákom, akkor és ott derült ki, hogy a másik csomagom ottmaradt a kocsin és visszament Dublinba. Terv a kocsi másnap visszatért, megkaptam azt is.
11 magasságában a hosszú és mozgalmas nap után szimplán berogytam az ágyba, altatni nem kellett.

folyt. köv.


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#19

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.21. 12:12

előkészületek:

Grafikusunkkal dolgozunk május második felében és június elején a VWD2019 logó és a tulajdonképpeni arculat kialakításán. Sok klubtag véleményét kikértük, kapunk is kritikát rendesen. Azért eljutottunk egy vállalható verzióig, amiből került szórólapra, reklám pólóra, de a korábbi "sisak design" is matricákra került.

ide fényképek jönnek - szórólap, póló, matrica

VIP ajándékok is elkészültek időre 60 üveg balatoni fehér bor, "sisak design" matrica címkével és non-plusz ultraként erre az alkalomra gyártott kupakdíszek by Szabó Peti

ide fényképek jönnek - kupakdísz, borok a polcon

Az anyagok kijuttatását, az Ilkovits-féle vespa-transporttal (6db motort Fagyi visz Belfastba) együtt terveztem, csak sajnos az élet közbeszólt. Komoly családi ok miatt (anyukája egészségi állapota válságosra fordult) Fagyi visszamondta a szállítást 2 nappal az indulás előtt. Ádáméknak ez volt a vég, nem sikerült gyorsan egy jó helyettesítő megoldást találni, ezért lemondták az utat. Így az eredeti 10-ből 5-tel kevesebben lettünk mi, részvevők. Persze ez azt is jelentette, 11-én hétfőn, hogy a legyártott reklámanyagok leszállítását meg kellett szervezni. Végül du. 5-kor a TNT felvette a 12db dobozt (és 15-én 10:32-re leszállította a Titanic Holtel Belfast raktárába).

12-én kedden dolgoztam + szervezéssel telt az este, előkészítettem a Világklub Éves Közgyűlésének bemutatandó anyagot Prezi segítségével. (Köszönet öcsémnek az egyetemi oktatói regért!)

13-án, szerdán végigtoltam egy erős munkanapot, becsomagoltam a bőröndömet a nem túl fényes időjárás-előrejelzésnek megfelelőn, majd rendelés után irány a reptér. 23:55-re Dublinban voltam annak ellenére, hogy 50 km/h-s keresztszélben kellett leszállni. Taxival mentem Fuxyhoz, aki ébren megvárt, szállást és finom, vega vacsorát is adott. Kicsit dumáltunk még 1:30 körül tettem magam takarékra.

folyt köv.


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
Don
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2006.08.07. 02:00

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#18

Hozzászólás Szerző: Don » 2018.06.21. 08:30... mert van az úgy, hogy " bizonyos szint fölött már nem megyünk egy bizonyos szint alá! "

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#17

Hozzászólás Szerző: maxx » 2018.06.20. 15:09

Rám vársz Don! Én voltam a hazai vespás társadalom egyetlen képviselője a négy nap alatt. Ünnepélyesen megígérem, hogy még a héten írok egy méltó krónikát. :)
m


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
Don
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2006.08.07. 02:00

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#16

Hozzászólás Szerző: Don » 2018.06.20. 06:55

Kalandozók !

Nem kéne ezt a topikot egy rövid kis összefoglalóval lezárni ? - vagy ez már a megújult oldalon lesz látható ? 8)
( netán egy rövid kis videó, ahol a közös vacsorán úgy köszönnek el, hogy jövőre találkozunk Magyarországon ?)


... mert van az úgy, hogy " bizonyos szint fölött már nem megyünk egy bizonyos szint alá! "

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#15

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.11.09. 10:52

Ne felejtsétek!

jelentkezési határidő: 2017 november 15


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#14

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.10.13. 13:41

Szia Tomi!

De jó, akkor már nem vagyok egyedül a kiutazási tervekkel! :)

Szerintem Dublinba érdemes menni repülővel, arra nézz szét Vespa bérlés témában (azt már többen körbejártuk, hogy Belfastban nincs lehetőség Vespa bérlésre). Dublinból át kell robogni Belfastba, ott meg keresni egy jó helyet. Nekem a szállásnál nincsenek nagy igényeim, persze ha találsz valami tutit nem mondok nemet egy jó hotelre! :) Beszéljünk!


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

matok tamas
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2011.12.27. 09:16

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#13

Hozzászólás Szerző: matok tamas » 2017.10.12. 19:11

Szia Marci !
Én szivesen mennék repülővel, helyszinen bérelt Vespával. Kérlek,ha ilyen lehetőség van ,értesíts. Camping helyett inkább szálloda. KöszönömAvatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#12

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.10.12. 05:35

Mark Cooke a 2018-as VWD fő szervezője az alábbiakat írta kedden FB-on:

A világtalálkozóra 2017.11.17-én, pénteken kezdődik a jegyfoglalás a világ vespa klubjai számára.
(2300db FULL Entry, 2500db LITE Entry)

Árak:
FULL Entry jegy 78 angol font
LITE Entry jegy 55 angol font
Kemping négy napra: 50 angol font


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#11

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.10.09. 13:56

Ma derült ki, hogy mennyi lesz a jegy: 78GBP Sterling.
:shock:
Néhány angol már sokallotta, erre az egyik bemondta, hogy az nem is drága ha mehetnek egy kört a Titanic-kal! :lol:

Részletes infókat felteszem később!


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

nrtomi
Hozzászólások: 136
Csatlakozott: 2012.09.29. 19:18
Tartózkodási hely: Budapest

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#10

Hozzászólás Szerző: nrtomi » 2017.09.17. 11:04

Don!
Engem kifejezetten érdekel a dolog miért-je. Kérlek, valamilyen módon juttasd el hozzám a szöveg többi részét!
Köszönettel: nrtomi


(Vespa PK 50 HP4 '95) ; Piaggio Ciao PX '80 ; Vespa PK 125 xl '89

Avatar
Don
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2006.08.07. 02:00

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#9

Hozzászólás Szerző: Don » 2017.09.17. 07:15

Hmm, milyen végtelenül egyszerű és nagyszerű terv ! :wink: az első körben én is eljátszottam a gondolattal, de igen gyorsan kiderült, hogy ez (is) kimarad - akár csak a Celle-i. ( utólag kiderült, hogy nagyon jó döntés volt inkább a Balkán felé venni az irányt és nem csak az időjárás miatt :!: )

- mert .... de majd ezt is részletezem egy zárt fb. oldalon. :P


... mert van az úgy, hogy " bizonyos szint fölött már nem megyünk egy bizonyos szint alá! "

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#8

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.09.17. 06:47

Tegnap megkerestem Fuxy-t Dublinban, hogy lenne-e lehetőség kölcsönbe keríteni Vespát a VWD idejére? Azonnal rávágta, hogy simán... 8)
Ezért jelenleg az alábbi verzióban gondolkodom:
szerdán este: Budapest-Dublin Ryanair-el
csütrtök reggel: Dublin-Belfast kölcsön vespával (kb. 170km.)
vasárnap este: Visszafelé ugyanez az útvonal csak fordított sorrendben


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#7

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.08.25. 12:46

Csináltam egy kalkulációt a mostani árak alapján, 310Ft-os Euro árfolyamon, szerdai kiutazással és hétfői hazatéréssel (2018.06.13-18)

1. verzió Dublinon keresztül.
Budapest-Dublin repülő, Dublin-Belfast saját Vespán (kb. 180km), VWD részvétel FullEntry jeggyel - sátorhely szállással kempingben, Belfast-Dublin saját Vespán, Dublin-Budapest repülő
kb. 42000Ft repjegy
28000Ft belépő
15500Ft szállás
kb. 155000Ft motorszállítás (http://www.moveandparcel.eu/motor-szallitas-h-gb.html" onclick="window.open(this.href);return false;)
összesen kb. 240500Ft

2. verzió
Budapest-Belfast repülő, VWD részvétel FullEntry jeggyel - sátorhely szállással kempingben, Belfast-Budapest repülő
kb. 65000Ft repjegy 1 átszállással
28000Ft belépő
15500Ft szállás
kb. 186620Ft motorszállítás (http://www.moveandparcel.eu/motor-szallitas-h-gb.html" onclick="window.open(this.href);return false;)
összesen kb. 295120Ft

... amiből a motorszállítás a legjelentősebb tétel de ha csak kicsit komolyabb szállás után nézünk, mint a kemping jóval combosabb számok fognak kijönni. Ez elég húzós, tud valaki jobbat?


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Avatar
Vigyori
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1657
Csatlakozott: 2004.08.06. 02:00
Tartózkodási hely: Biatorbágy, Budapest
Kapcsolat:

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#6

Hozzászólás Szerző: Vigyori » 2017.07.23. 22:01

Szevasztopol most lényegesen olcsóbb és közelebb is van 8) Megértem :lol:


Ízirájder Öcsém, ízirájder!!! Ennyi!!!

Avatar
Don
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2006.08.07. 02:00

Re: VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#5

Hozzászólás Szerző: Don » 2017.07.19. 06:00

Sajnos a " híd túl messze van " - sem időben, sem a költségek tekintetében nem tudjuk bevállalni. Pedig igazi kihívás lenne ! - mert ugye mi csak lábon ... ! :P :idea:

Ha minden igaz, akkor 2018. júni. - Fekete-tenger :D


... mert van az úgy, hogy " bizonyos szint fölött már nem megyünk egy bizonyos szint alá! "

Avatar
maxx
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2134
Csatlakozott: 2005.06.13. 02:00
Tartózkodási hely: Budapest, Hegyvidék

VKM menni Vespa World Days 2018 :) Belfast

#4

Hozzászólás Szerző: maxx » 2017.07.18. 14:05

2018-ban a Vespa Club of Britain vár minket Belfastban

Aki szereti a kihívást készülődjön, hogy lábon megy pl. GTS Group Nyíregyháza - ők már korábban jelezték, hogy jönnek!!!
Aki csak szimplán szeretne ott lenni, figyeljen nagyon, mert szervezünk 1-2db nagyobb teherautót, ami kiviszi a vespáinkat. Mi meg olcsó repjeggyel elérjük Dublint, ahonnan valahogy átközlekedünk Belfastba. A szállást csoportosan, együtt fogjuk megoldani - részletek hamarosan. = Boldogság! :D

A 2019-es VWD reklámkampánya is ott lesz, azzal kapcsolatban is jönnek infók ősz környékén!


Fán nem lehet motorozni, de motoron lehet fázni...

Tiko
Hozzászólások: 868
Csatlakozott: 2013.09.14. 23:34

Re: VKM menni Vespa World Days 2017 :)

#3

Hozzászólás Szerző: Tiko » 2017.07.18. 11:51

Vagy ha golfozni lenne kedve valakinek :D :D :D
https://www.google.hu/maps/place/Holywo ... -5.8307844" onclick="window.open(this.href);return false;Avatar
Vigyori
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1657
Csatlakozott: 2004.08.06. 02:00
Tartózkodási hely: Biatorbágy, Budapest
Kapcsolat:

Re: VKM menni Vespa World Days 2017 :)

#2

Hozzászólás Szerző: Vigyori » 2017.07.17. 22:57

Akkor foglalj szállást Holywood-ban :lol:


Ízirájder Öcsém, ízirájder!!! Ennyi!!!

Válasz küldése