Triest 2019

Avatar
Jason82
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2012.09.27. 12:41
Tartózkodási hely: Szekszárd

Triest 2019

#1

Hozzászólás Szerző: Jason82 » 2022.08.10. 13:25

Sziasztok!

Túl vagyok a már szokásosnak mondható külföldi Vespa túrámon (Vespa club Trieste 30. jubileumi találkozó)! 2019.08.21-én, szerdán indultam, 7:50-kor. Nagykanizsáig nyomtam egy seggel, majd tankolás és 10 órai a Mekiben, Letenyénél még vettem matricát a szlovén pályára, aztán irány Ljubjana. Itt megnéztem a várat, aztán tankolás után célba vettem Triestet, 16:30-ra be is jelentkeztem a Centro Hotelbe. Délután még a városba sétáltam, aztán összefutottam öt ismerős ma…gyarral és elmentünk vacsizni.

Csütörtökön egyedül a triesti domboldalat fedeztem fel, majd megnéztem a Miramare és Duino kastélyát, illetve Grado szigetvárosát.

Pénteken Szlovéniát nyomtam végig a parton, 14 óra felé Portorozba értem, ahol strandolással mulattam az időt, épp egy hosszú kv-t, illetve egy Aperol sritzet (itt se zeró tolerancia van) fogyasztva ismét összefutottam a magyar 5-össel, akikkel ismét csobbantunk egyet és elfogyasztottunk egy isteni haltálat. Estefelé közösen visszamentünk a találkozó színhelyéül szolgáló kempingbe, majd vacsi után visszatértem a szállásomra.

Szombaton délelőtt egy közös túrán voltunk egy olasz mész -és márványbányába, érdekes volt (fényképezni nem lehetett). Délután szabadprogramként strandoltam Monfalcone és Grado strandjain, ahonnét a láthatóan várható eső küldött haza. Este már nem mentem vissza a találkozóra, mert jött a vihar, így összepakoltam a másnapi indulásra és sétáltam egyet még Trieszt szép óvárosába.

Vasárnap reggeli után 8:10-kor elindultam haza, 2 tankolással és egy pisi/kv megállással 14:50-re itthon is voltam (a határ előtt eset egy kicsit a pályán, de nem áztam át). Szóval jó volt a tengerparton a sós levegő illatában tekeregni!

Képek: https://photos.google.com/share/AF1QipP ... xCaFBCMmVnVálasz küldése