Crovespa - Rovinj 2017

Avatar
Jason82
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2012.09.27. 12:41
Tartózkodási hely: Szekszárd

Crovespa - Rovinj 2017

#1

Hozzászólás Szerző: Jason82 » 2022.08.10. 13:29

Sziasztok!

Képek: https://photos.google.com/share/AF1QipP ... lNU1NDZFdn

Egy kisebb beszámolóval szeretném megosztani veletek az élményeimet a 2017-es horvát találkozóról (CroVespa), Rovinj-ból. Előzményként annyi, hogy 2015-ben lettem Vespa tulaj, egy GTS 250 formájában. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék vele külföldi túrán is részt venni. A terveim között szerepelt, hogy elrobogok a 2016-os VWD-re, és a triesti találkozóra, de a kislányom júniusi születése kihúzta a listáról a VWD-t, Triestbe pedig műszaki probléma miatt nem tudtam elmenni.

Ezért 2017-ben elhatároztam, hogy mindenképpen útnak indulok a horvát tenger felé a Vespám nyergében, így júniusban 5 napot töltöttem a plitvicei tavaknál, és Zadar környékén, három Pannóniás barátom társaságában. Ez a kis túra szuperül sikerült, ezért kedvet kaptam a horvát találkozóhoz is, amelynél adva volt két csalogató elem a tenger és a Vespa.

2017.09.06-án szerdán el is indultam Szekszárdról, egyedül (Szabóék csütörtökön jöttek) 7:20-kor, szép időben, több megállással 15:40-re meg is érkeztem a szállásra (512km). Az útvonalam nem volt túlbonyolítva, mivel a cél a minél előbbi Rovinj-i érkezés volt. Ezért Szekszárdról Barcsnak vettem az irányt a 6-os főúton, majd Horvátországba Kutina-ig hatoltam, ahol felhajtottam az A3-as autópályára Zágráb irányába. A horvát fővárost megkerülve délnek tartottam az A6-oson Rijekáig, ahol rátértem a 88/A8-as útvonalra.

A gond nélküli út és a szállás elfoglalása örömére csobbantam is egyet a tengerben, és sétáltam egy jót az esti városi forgatagban. Másnap Szlovénia volt tervben, de 9 órakor látszott, hogy nagy zuhi lesz, ami be is jött 11-13 óráig rendesen szakadt, de délutánra kisütött a nap, így laza strandolás, városnézés, környék felfedezése volt a program, helyben.
Pénteken reggel elindultam, hogy végig menjek az isztrián Umagig a tenger mellett. Össze is jött, megálltam többek között a Linski fjordnál, Vrasar, Porec, Novigrad és Umag városánál. Mivel délután 17 órakor kezdődött a szervezett program (regisztráció, Vespa múzeum, nézelődés, esti program), így visszatértem Rovinjba.

Szombaton a délelőtt a főtéren gyülekeztünk, hogy 11:30-kor átmotorozzunk Pula-ba (34km). Először úgy tűnt, hogy nem fogjuk ki az időt, és esni fog, de szerencsére csupán 11 óra körül volt egy kisebb 15 perces eső. A Pula-ba tartó utat, így esőmentesen, megfelelő biztosítás mellett tehette meg mind a 440 résztvevő. Pula-ba érve egy kikötői bisztróban ebéddel vártak, majd ezt követően az arénához robogtunk. A fotózást követően én délre vettem az irányt és csobbantam Medulin partjainál, miközben felfedeztem a környéket.

Az esti gála vacsora a sok résztvevő ellenére flottul ment, a remek svédasztalos ételeket Szabóék, Dagi, Csizmi, és Olívér társaságában, élő zene mellett fogyaszthattam el. A bulizásba nem csaptunk bele, mivel mindenki készült a vasárnapi hazaútra, ami az előre jelzéseknek köszönhetően nem tűnt esőmentesnek.

Vasárnap hajnal 4-kor vihar volt, de 6 körül már nem eset, így gyors öltözést követően 6:20-kor elindultam, hátha megúszom a nagyobb esőt (a többiek csütörtöki rossz idő miatt nem lábon jöttek ki, így visszafelé is egyedül maradtam). Mivel a felhők észak-nyugatnak tartottak, én pedig észak-keletnek mentem, gondoltam szerencsém lesz, de a tippem nem jött be épp, hogy kiértem a városból ismét szakadt.

Folyamatosan úgy nézett ki, hogy az esőben motorozva jobbra nézve hamarosan kitisztul és jobb lesz a helyzet, de nem lett. Sőt egy 20 km-t követően a teljes szürkeség alatt haladtam egyre intenzívebb eső mellett. De nyomtam tovább, néhol olyan érzésem volt mintha folyna alattam az út és jetskiznék. Az első 80km, így elég nedvesre sikeredet, egészen Rijekáig. Ezt követően elállt, és lassan kisütött a nap is, és a további 430 km-ert egyre szebb időben tehettem meg (ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy az aszfalt motoros legnagyobb barátja a száraz aszfalt). 14:15-kor be is toltam a GTS-t a garázsba, összesen 1415km-ert tekertem a bele az 5 nap alatt, 50,23l benzint égettem el (3,55l/100km).

Üdv.: GáborVálasz küldése