SloVespa - Portoroz 2022

Avatar
Jason82
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2012.09.27. 12:41
Tartózkodási hely: Szekszárd

SloVespa - Portoroz 2022

#1

Hozzászólás Szerző: Jason82 » 2022.08.10. 13:38

Sziasztok!

Galéria: https://photos.google.com/share/AF1QipP ... 1oX1pqRjh3

SloVespa 2022 – Portoroz, 5 nap, 1425km, 400 Vespás, tengerpart, szerencsés idő, aki többre vágyik a galériánál olvasson tovább, aki nem nézze meg a képeket!

Külföldi Vespa találkozón legutóbb, még 2019-ben jártam, így ki voltam már éhezve egy ilyen útra! Amint megjelent a szlovén felhívás, nem is volt kérdés, hogy célba vegyem április végén Portorozt. Szlovénia legelegánsabb és legfelkapottabb, a tengerparton futó pálmafákkal szegélyezett főutcájú nyaralóhelyét. Regisztráció, pipa, szállás, pipa, így már csak ki kellett várnom a kaland első napját, 21-ét.

1. nap, csütörtök, 545km: pontban 8:00-kor elindultam a Szekszárd-Hőgyész-Dombóvár-Kaposvár-Nagykanizsa-Letenye-Maribor-Ljubjana-Izola útvonalon. Itthon csak fő és mellékutakon kanyarogtam, miután Letenyén, 195km-ert követően először megálltam (tankolás, szlovén pályadíj, kv, 10 órai), a határt Pincénél robogtam át. Innen pályán mentem a tengerpartig, próbáltam belőni minél kevesebb megállóval, ezért Celje magasságában (165km után) itattam meg magam, és a GTS-t. Ezt követően már csak Izolán álltam meg, további 185km megtételét követően. Jól haladtam, le is hoztam az etapot 7,5 óra alatt, 15:30-kor már be is jelentkeztem a bázisomként szolgáló apartmanba, a hamisítatlan mediterrán tengerparti városkába (Izola). Az úton szerencsém volt, csapadékot csak a célállomás előtti utolsó 20km-en kaptam, szitáló eső formájába. Azonban 16 óra után leszakadt az ég, és másnap 10 óráig el se állt.

2. nap, péntek, 30km: 10-12 óra között volt egy kis esőszünet, így gyalogosan feltérképeztem a városka hangulatos parti sétányát, szűk, kanyargó utcácskákkal átszőtt olaszos jellegű óvárosát. Közben a többiek úton voltam, kora délutánra számítottam az ékezésükre. Dél és 14 óra között ismét esett, aztán elállt, láttam a SloVespás messenger csoportba, hogy a VCA tagjai lassan érkeznek a szállásaikra, így 15 órát követően nyeregbe pattantam és meglátogattam a csapat egyik részét Portorozi szálláshelyükön. Innen együtt feltérképeztük a találkozó központi helyszíneit. Majd visszaértem a szállásomra, és bíztam egy száraz szombatban, egy száraz chardonnay mellett.

3. nap, szombat, 100km: kezdődött az event, 9-12:30 között gyülekező volt a portorozi mólónál, 10 órára oda is értem, nézelődtem, lőttem pár fotót, és vártam a többieket, akik lassan megérkeztek, a további időt - a túra indulásáig, közös kávézással, beszélgetéssel töltöttük. Aztán a felhő, napsütéses időben nekivágott a 400 résztvevő az 50km-es közös túrának. Délnek vettük az irányt egészen a horvát határig, majd a hegyek felé kanyarodtunk, és végül egy szép kilátással párosuló, nyugodt kis falu borászatában álltunk meg frissítőre, kóstolhattunk egy deci fehér, vagy vörös finom isztriai bort. Pocakunknak a vendéglátók egy sonka, sajt, olivabogyó tállal, és egy szendvicsel kedveskedtek. Vissza Koper érintésével vezetett a túra, a létszánhoz képest kimondottan élvezhető volt a közös gurulás, mind sebességben, mind folyamatosságában, respect a SloVespa csapatának. A délután további része szabadprogram és készülődés volt a 18 órai vacsorához. A gála helyszíneként egy varázslatos, korábban "Monfort" sóraktáraként szolgáló, hangár adta. Remek, változatos vacsorát követően, hagyományosan a klubok köszöntése kísérte, majd tombola (fődíj egy új 125-ös Primavera volt), és zenés est. Tartalmas nap volt.

4. nap, vasárnap, 200km: pénteken terveztem, hogy átruccanok Olaszországba, de ez az eső miatt nem jött össze, na de most, remek idő lett. 10 órakor célba is vettem a tengerparti úton Triesten keresztül Grado-t, mely Észak-Olaszország keleti csücskében, a Trieszti-öbölben, az Adriai-tenger partján fekvő kis város, a térség leghíresebb fürdőhelyeinek egyike. Sétáltam a tengerparti sétányán, majd irány vissza Triesbe, ahol egy pizza ebédet terveztem. Össze is jött, találkoztam a VCA csapat egy részével, szintén ebédeltek. 15:30 körül ránéztem a radarképre, mivel gyülekeztek a felhők, és jól látszott, hogy kiadós eső jön, így célba vettem Izolát, részben szitálásban vissza is értem, majd leszakadt az ég. Sebaj, készültem a másnapi haza útra.

5. nap, hétfő, 550km: élményekkel felvértezve 7:30-kor startoltam, 185-195-170km etapban (Izola-Celje-Nagykanizsa-Szekszárd), végig száraz időben, bár kezdetben kicsit húzta a combomat a hideg, de később a felhők, és a nap keringőjében, havas hegycsúcsokkal a horizonton tartottam haza felé, a szlovén sztrádán 110-125-ös tempóval. Tiszta autópályán, nem nyélgázon 3,35l-ert kért a GTS, míg azon kívül a tengerparti csavargásnál, 2,9-et. Menetidő szintén 7,5 óra lett, érkezés 15 óra.

Következő külföldi meetinem a CroVespa lesz!Válasz küldése